Wednesday, November 6, 2013

AWAL MUHARRAM

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM



1. Aq berazam na................................................
2.Aq berazam na.....................................................................
3. Aq berazam na............................................................................................
.......................................
.....................
......


Mesti banyak azam yang dah ditulis
Entahla saya jujur xsempat na berazam apa2
Xtahu kenapa?
Selalu saya org yg pling bersemangat na rancang mcm2
Mungkin still terkejut or masih na adapt dgn situasi yg bg saya 360 degree terbalik
tanggungjawab makin bertambah 
dan pada masa yg sama pengalaman juga makin bertambah
xsemua sukakan perkara baru tapi saya suka
cuma MAMPU ke..?

huh....
pernah baca kata2 dari kawan2 nie
MENYUMBANG JANGAN SAMPAI TERTUMBANG!!!
deep!
take a deep breath

BERUBAH
mesti kena tunggu tahun baru ke?
tak 
hari2 kna tajdid niat
tapi jujur cabaran sebagai muslim sekarang besar
kdg2 kita pun tersungkur

"YA ALLAH yang membolak-balikkan hatiku tetapkan aq atas agamaMU"


banyak masalah...banyak dugaan...banyak ujian
kat mana tempat aq mengadu?
tiap2 masa ada masalah...dugaan...ujian
ada ke yang na dengar tiap2 masa?
kenapa rasa sesak...rasa serabut...kenapa......?
kenapa solat xrasa apa2...?

kita lupa sebenarnya kita ada ALLAH tempat kita mengadu
5 kali sehari atau lebih kita dapat mengadu pada Dia
tapi kita banyak bergantung pada manusia 
sedangkan ALLAH tunggu dan bg kita peluang
berdoalah pada AKU,mengadulah pada AKU,menangislah pada AKU
AKU yg akan memudahkan segala kesulitan 
tapi kenapa engkau mengadu,merayu,menangis kepada selain AKU


"Kita ada masalah pukul 12 tghhari sabar..sabar..sabar...sebab kita akan jumpa ALLAH pkul 1 nanti(solat zohor),mintalah pada DIA,menangislah pada DIA,ceritalah pada DIA....."
-Pesanan Ustazah Norhafizah yang still saya ingat waktu pi Konvensyen Bidadari


xdela sampai xboleh na mengadu pada kawan2...tapi apa yang saya faham first sekali waktu kita ditimpa musibah,ada masalah mengadu pada Allah dulu then lepastu pda kawan2 sebab nasihat yg kwan2 bagi juga ilham dari ALLAH =)


salam maal hijrah



may ALLAH ease :)


2 comments: