Monday, July 29, 2013

TAHUN 1 =D

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah...

Selesai sudah tahun satu, cukup ke 3 Alhamdulillah bagi menunjukkan rasa syukur kita kepada Allah?
Sudah semestinya tak cukup..hmm..banyak sangat nikmat yang Allah da bagi jika hendak dibandingkan dengan ujian yang kita dah lalui.. Subhanallah

Tahun satu di Fakulti Pergigian Usim ini baru permulaan yang sikit, tahun2 yang akan datang lebih mencabar dan mungkin lebih menyeronokkan(dapat teruskan misi jalan2 cari makan)....

serumah dengan akak2 tahun lima actually sangat2 best..macam2 benda boleh belajar bila tengok cara akak2 ni semua uruskan kehidupan diaorg,dan bagi saya sendiri waktu study dekat universiti ni adalah masa untuk kita menimba seberapa banyak pengalaman,ikut semua aktiviti2 universiti..pi daki gunung..masuk gua..pi ziarah orang tua dan remaja yang bermasalah cukup mematangkan pemikiran kami semua dalam melihat dan menilai kehidupan yang sebenar.Bagi melaksanakan tanggungjawab sebagai khalifah dengan sebaiknya, Allah melengkapkan manusia dengan akal fikiran untuk mendapatkan ilmu pengetahuan. Penguasaan ilmu membolehkan manusia menguruskan alam. Mengambil manfaat daripada kejadian langit, bumi, lautan dan pada masa yang sama mentadbir umat manusia supaya berakhlak mulia, mengejar kemajuan, membina tamadun serta dapat menguasai pelbagai bidang ilmu menepati ciri hamba yang taat dan bertakwa.

Firman Allah yang bermaksud: "Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepada-Ku." (Surah Adz-Dzaariyat, ayat 58)

Al-Quran menceritakan yang bermaksud: "Sesungguhnya Kami mengemukakan amanat kepada langit, bumi dan gunung-gunung. Maka semuanya enggan untuk memikul amanat itu dan mereka khuatir akan mengkhianatinya dan dipikullah amanat itu oleh manusia." (Surah al-Ahzab, ayat 72)


masjid besi
Terima kasih juga kepada sahabat2 yang ada disekeliling,waktu susah,senang,sedih,gembira..oke stop da msuk part rindu2..maklumla cuti sebulan lebih..memang xkan dilupakan jasa semua..hope sem depan ukhuwah kita makin utuh.. ^_^BATCH KAMI =)

pengalaman baru..terlibat dengan organisasi dental seluruh Malaysia
hope dipermudahkan =)No comments:

Post a Comment